X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Caravana Etniilor din Moldova a ajuns la ce-a de-a treia ediție (VIDEO)

6 noi. 2017,, 18:01   Societate
3508 0

„Caravana Etniilor”, proiect lansat de Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, a ajuns la cea de-a treia ediție, notează NOI.md.

De această dată, invitatul de onoare al evenimentului a fost Olga Goncearova, expert independent în domeniul relațiilor interetnice, care a venit să le vorbească tinerilor despre problemele cu care se confruntă etnia ucraineană din Republica Moldova, dar și despre cît de importantă este toleranța în cazul minorităților etnice.

Totodată, aceasta a menționat că nu contează de ce etnie sîntem sau ce limbă vorbim, mult mai important este că trăim sub același cer, în aceeași țară, numită Republica Moldova.

În cadrul întîlnirii de astăzi au luat parte și 32 de tineri din 7 țări (România, Ungaria, Serbia, Moldova, Ucraina, Italia, Azerbaidjan), care au participat la Trainingul Internațional „Intercultural Bridge Builders”, ce are menirea de a construi poduri culturale între diferite grupuri etnice. Potrivit lui Dumitru Roibu, președintele Mișcării de Tineret „Urmașii și Ștefan”, tinerii veniți în țara noastră vor afla despre spectrul de probleme cu care se confruntă etniile din țara noastră, dar și vor împărtăși din experiența acumulată în cadrul proiectului internațional.

Pentru tinerii care participă la „Caravana Etniilor” astfel de întîlniri sînt extrem de importante și interesante, iar asta pentru că în cadrul acestora ei învață nu doar lucruri noi, dar stabilesc și relații noi. Astfel de evenimente reprezintă o experiență frumoasă care contribuie la dezvoltarea culturală și personală.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?