Încasări record la vamă

Încasări record la vamă

Doar în luna octombrie curent, suma colectărilor la bugetul de stat de către Serviciul Vamal a constituit 1 miliard 775 milioane de lei, notează NOI.md.

Astfel a fost înregistrată o majorare cu 156,4 mil. lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Doar în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 415,7 mil. lei, fiind întocmite per total 11 070 de declarații vamale. 

Este de menționat că, pentru primele zece luni ale acestui an, volumul colectărilor la bugetul de stat se cifrează la 16 mld. 575 mil. lei, fiind consemnată o creștere cu 2 mld. 472 mil. lei (+cca 18%) mai mult față de același interval al anului 2016.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 57 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sînt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 32 de cazuri contravenționale şi aplicate amenzi în sumă de 267 278 de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load