Funcționarul CE al Găgăuziei Roman Tiutin, condamnat în absență

Funcționarul CE al Găgăuziei Roman Tiutin, condamnat în absență

Vineri șeful interimar al Direcției Tineret și Sport a Comitetului Executiv al Găgăuziei  Roman Tiutin (se ascunde de justiția moldovenească) a fost condamnat în absență.

Potrivit Agenției „Infotag” cu referire la mass-media din regiune, în verdictul, enunțat de judecătorul de la Vulcănești Igor Botezatu, Tiutin a fost găsit vinovat în conformitate cu articolul „Răpirea unei persoane” și condamnat la privațiune de libertate pe un termen de cinci ani într-o instituție penitenciară de tip semiînchis.

Avocatul Oleg Mîța și-a exprimat dezacordul cu hotărîrea instanței și a menționat că clientul său a fost deja condamnat pentru un astfel de episod și atunci acțiunile sale au fost calificate drept „Huliganism“.

Apărarea lui Tiutin intenționează să atace verdictul Judecătoriei de la Vulcănești în instanțele superioare.

Susținătorii oficialului consideră că adversarii săi încearcă să prevină participarea lui Tiutin la realegerea deputatului în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) în una dintre circumscripțiile de la Vulcănești (anterior alegerile în această circumscripție au fost recunoscute de două ori invalide din cauza neprezentării alegătorilor).

Ex-deputatul în Adunarea Populară Roman Tiutin este liderul filialei PSRM de la Vulcănești, fiind unul dintre inițiatorii organizării refendumului găgăuz din 2 februarie 2014.  În martie 2017 a fost plasat în arest pentru  72 de ore, fiind acuzat de huliganism. În mai, Tiutin a fost numit în funcția de șef interimar al Direcției Tineret și Sport. Pînă în 2015, Tiutin a condus fracțiunea comuniștilor în APG. Și-a motivat retragerea din Partidul Comuniștilor în ianuarie 2015 prin faptul că Vlah a fost exclusă din Comitetul Politic Executiv al PCRM.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load