Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cine este Silvia Radu, posibilul candidat la funcția de viceprimar al capitalei

3 noi. 2017,, 16:51   Capitala
9188 1

Silvia Radu, care se presupune că va fi înaintată la funcția de viceprimar al capitalei s-a născut la 27 februarie 1972, în orașul Hînceşti.

De meserie este manager, jurist, filolog și este pasionată de sport și lectură.

A studiat la Universitatea din Navarra, Spania (Managementul Afacerilor); USM (Facultatea de Drept şi cea de Limbi Străine), Academia de Administraţie Publică de pe lângă Guvernul RM( Relaţii Internaţionale).

La scurt timp după facultate, prin 1993, proaspăta absolventă Silvia este angajată la Ministerul Energeticii, care pe atunci era în căutare de specialiști în limbi străine.Prima funcție deținută a fost cea de șefă a secției relații internaționale la Departamentul de stat de Energetică, Resurse Energetice și Combustibil (pe atunci autoritatea de administrare a energeticii) în anii 1997–1999.

În perioada 2008–2015 a îndeplinit funcția de director a Gas Natural Fenosa. Totodată în 2016 Silvia Radu candidează la funcția de Președinte al Republicii Moldova.


În 2011, Silvia devine președinte al Asociației femeilor antreprenoare și al Asociației businesului european, ambele până în 2015. Tot în 2011 este numită consul onorific al Spaniei în Republica Moldova

Cariera sa de manager a fost apreciată ca una prolifică, compania condusă de ea intrând în repetate rânduri în topul celor mai bune 10 companii angajatoare din Republica Moldova. De asemenea, a fost menționată de reprezentanța UNICEF în Moldova ca inițiatoarea unei serii de campanii de menire socială, iar compania a fost remarcată pentru tinerii cu disabilități pe care îi are printre angajați. Totodată, Silvia a primit și numeroase critici, unii jurnaliști reproșându-i că „a făcut avere pe seama cetățenilor de rând atunci când a condus compania monopolistă de furnizare a energiei electrice”. Afirmația se bazează pe multiplele cereri de majorare a tarifelor la energia electrică la începutul anilor 2010, pe care Silvia le explică prin devalorizarea leului moldovenesc pe piața valutară internațională.

Totodată, Silvia Radu împreună cu soțul său, deține mai multe întreprinderi agricole și imobiliare.

În calitatea sa de consul onorific al Spaniei în Republica Moldova, Silvia Radu a fost decorată în 2014 cu titlul de cavaler al Ordinului regal Isabela Catolica de către Ferdinand al VII-lea al Spaniei.

Prin ”coridoarele” primăriei se vehiculează, că ea ar fi un candidat la fucția de viceprimar al Capitalei.

O declarație în acest sens a fost făcută marți de consilierul municipal din partea Partidului Nostru, Ilian Cașu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?