Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Clinton a primit acuzații dure de la democrați americani

3 noi. 2017,, 23:00   Externe
2483 0

Fostă șefă a Partidului Democrat o acuză pe Hillary Clinton că „a preluat controlul” asupra formațiunii politice, înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Fosta șefă interimară a Comitetului Național Democrat, forul de conducere al Partidului Democrat din SUA, Donna Brazile o acuză pe Hillary Clinton că a „confiscat” partidul, în schimbul banilor pe care i-a dat în campania electorală din 2016 Într-o nouă carte, Donna Brazile acuză Comitetul Democratic Național (CDN) că a semnat o înțelegere cu echipa lui Hillary Clinton pentru a finanța partidul.

În schimb, campania lui Clinton ar fi obținut controlul asupra CDN, a banilor săi, a strategiei politice și a tuturor donațiilor primite de partid. Brazile susține că acel contract a dovedit un favoritism evident pentru Clinton, față de Bernie Sanders. CDN trebuia să fie netru în această competiție internă din Partidul Democrat, pentru nominalizarea unui candidat democrat la alegerile prezidențiale din 2016, iar susținătorii lui Sanders au insistat de mult timp că acest Comitet este dezechilibrat în favoarea lui Clinton și împotriva lui Sanders. Și echipa de campanie a lui Sanders a semnat un contract cu CDN, pentru a strânge fonduri comune pentru acțiunile electorale de anul trecut.

Într-un articol publicat de revista Politico, Brazile a scris că, de fapt, campania lui Clinton a sprijinit financiar Comitetul Democrat, lunar, dar strict cu sume de bani cât „să-l țină în viață”. Ea consideră că aranjamentele de finanțare nu au fost ilegale, dar cu siguranță par imorale. „Nu este o infracțiune, dar, așa cum văd eu lucrurile, a compromis integritatea partiduluI”, spune fosta șefă interimară a partidului.


Donna Brazile a fost extrem de criticată, anul trecut, după ce au apărut online emailurile Comitetului Național Democrat, în care ea anunța echipa de campanie a lui Hillary Clinton, în avans, despre o întrebare ce i se va pune într-un talk-show găzduit de CNN.

Toate acestea nu demonstrează că procesul desfășurării alegerilor primare democrate a fost „aranjat” împotriva senatorului de Vermont Bernie Sanders, care a ieșit, în mod surprinzător pentru mulți analiști, pe locul doi în această cursă, dar cu milioane de voturi în urma fostei Prime Doamne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?