Noua Zeelandă intenționează să elibereze vize pentru refugiații climatici

Noua Zeelandă intenționează să elibereze vize pentru refugiații climatici

În Noua Zeelandă poate apărea un nou tip de viză: persoanele afectate de schimbările climatice pot conta pe un refugiu în această țară.

Noua Zeelandă se pregătește pentru un experiment umanitar - cetățenii din alte țări ale Terrei care au suferit de schimbările climatice vor putea miza pe azil în această țară. Pentru a face acest lucru, va fi creat un nou tip de viză umanitară, a declarat liderul Partidului Verde, James Shaw. De ea vor putea beneficia, de exemplu, cetățenii Kiribati – un stat insular situat în partea de vest a Oceanului Pacific, care este amenințat de inundații din cauza creșterii nivelului oceanului.

În cazul în care inovarea va fi aprobată de Guvern, Noua Zeelandă va deveni prima țară din lume care  recunoaște schimbările climatice drept bază pentru acordarea azilului. Se presupune că Noua Zeelandă va emite anual 100 de astfel de vize.

Potrivit organizației internaționale Internal Displacement Monitoring Centre, pînă în 2050, între 150 și 300 de milioane de persoane vor fi nevoite să-și părăsească casele din cauza schimbărilor climatice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load