Scandalul din jurul lipsei produselor igienice în grădinițe a ajuns în atenția CMC

Scandalul din jurul lipsei produselor igienice în grădinițe a ajuns în atenția CMC

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi modificarea bugetului municipiului pentru anul 2017, incluzînd cheltuielile destinate asigurării cu săpun și hîrtie igienică a grădinițelor și școlilor, notează Noi.md.

În total, Direcțiilor educație tineret și sport de sector din Chișinău le vor fi alocate circa două milioane de lei, pentru procurarea produselor de igienă necesare. Proiectul de modificare a bugetului a fost votat 38 de consilieri municipali.

”Se propune majorarea alocațiilor pentru  instituțiile de învățămînt, în scopul asigurării cu produse de igienă pînă la finele anului curent, în sumă totală de 2,5 milioane lei”, a menționat Valentina Văzdăuțan, directorul adjunct al Direcției generale Finanțe a Primăriei.

”Lipsa hîrtiei igienice în grădinițe, a unor detergenți, este o problemă chiar gravă. Lucrurile astea trebuie rezolvate” a declarat consilierul PSRM Ion Ceban.

Proiectul bugetului municipal a fost rectificat după ce Asociația Obștească „Părinți Solidari” a adresat mai multe plîngeri instituțiilor responsabile în legătură cu lipsa produselor de igienă în grădinițe. Părinții s-au arătat revoltați că sînt nevoiți să procure aceste produse, întrucît autoritățile nu s-au preocupat de această problemă.

”Din 1986 și pînă în prezent, nu au fost stabilite normativele care ar permite asigurarea în instituțiile de educație timpurie cu produse igienice pentru un copil. Mai mult hîrtia igienică nu a fost prevăzută la acest capitol”, s-au plîns petiționarii. 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load