X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Cînd în Moldova vor apărea monede noi

2 noi. 2017,, 18:20   Economie
4955 0

Pînă la sfîrșitul anului în Moldova ar putea fi introduse în circulație monede noi cu valoarea nominală de 1 și 2 lei, a declarat joi șeful Băncii Naționale a Moldovei Sergiu Cioclea.

Potrivit lui, în următoarele cîteva zile personalul Băncii Naționale va organiza o întîlnire cu operatorul care a cîștigat licitația.

„Ne așteptăm ca pînă la finele anului acești bani vor fi deja prezentați și puși în circulație. Totuși, data exactă deocamdată nu se cunoaște, deoarece întîlnirea va avea loc vineri”, a spus Cioclea.

Solicitat să răspundă la întrebarea cînd vor apărea bancnotele cu semnătura lui, Cioclea a menționat că mai întîi trebuie să vedem monedele noi.

„Anterior am promis să realizăm un proiect de introducere a noilor monede de un leu și doi lei. Și abia după aceasta vom examina pașii necesari pentru implementarea fazei de modernizare a bancnotelor moldovenești. Acest lucru este mai dificil din punct de vedere tehnic. În primul rînd, nu ne așteptăm la o implementare rapidă. În al doilea rînd, avem destule rezerve pentru a derula acest proces fără grabă”, a spus Cioclea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?