X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sancțiunile disciplinare aplicate avocaților vor fi înăsprite

2 noi. 2017,, 18:01   Societate
2812 0

Un proiect de lege privind înăsprirea răspunderii disciplinare a avocaților a fost votat astăzi în prima lectură în Parlament.

Acesta prevede majorarea pragului maxim al amenzii aplicabile în cazul sancțiunilor disciplinare de la 3000 la 10000 de lei. Norma este aplicabilă atît avocaților, cît și avocaților stagiari. În cazul celor din urmă, răspunderea disciplinară a fost înăsprită cel mai mult.

Proiectul de lege a fost comasat cu un alt proiect de lege al deputaților PLDM, care stabilește modul de susținere a examenului de accedere în profesia de avocat.

Inițiativa legislativă venită de la Guvern aduce modificări la Legea cu privire la avocatură, stabilind că reglementările privind răspunderea disciplinară a avocaților să fie aplicabile şi avocatului stagiar.

Astfel, normele ce reglementează comportamentul avocatului vor reglementa nemijlocit şi comportamentul avocatului stagiar, acesta neavînd posibilitatea, odată cu adoptarea proiectului, de a utiliza actuala omisiune legislativă în detrimentul intereselor clienților. La fel, în partea ce ține de sancțiunile disciplinare, proiectul de lege a fost completat cu un alineat nou, ce reglementează lista sancțiunilor disciplinare aplicabile doar avocaților stagiari, tinîndu-se cont de statutul specific pe care îl are avocatul stagiar în cadrul profesiei de avocat, ca exemplu fiind suspendarea stagiului profesional şi excluderea din exerciţiul stagiului profesional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?