Kremlinul a reacționat la planurile lui Navalnîi de a-l acționa pe Putin

Kremlinul a reacționat la planurile lui Navalnîi de a-l acționa pe Putin

Purtătorul de cuvînt al Președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a ieșit cu reacția oficială a Kremlinului la dorința opozantului Alexei Navalnîi de a-l acționa în judecată pe Vladimir Putin.

 

Administrația Președintelui, potrivit Dmitri Peskov, nu are nici o legătură cu aplicarea interdicțiilor asupra mitingurilor lui Alexei Navalnîi în regiuni, din cauza cărora opozantul intenționează să se judece cu Vladimir Putin. „Nu este prerogativa noastră”, a spus el.

Alexei Navalnîi a comunicat la 1 noiembrie că-l va acționa în judecată pe Vladimir Putin și administrația lui pentru numeroasele interdicții asupra organizării mitingurilor. Opozantul consideră că autoritățile regionale nu au putut să inițieze la fel în toate orașele „fără indicații speciale”. „Nu există nici o îndoială că ordinul a fost dat de Președintele Putin personal în legătură cu faptul că lui pur și simplu îi este frică de campania noastră electorală”, a spus Navalnîi.

La finele anului 2016 opozantul și-a anunțat planurile de a candida la postul de Președinte al Rusiei. După aceasta el a format un centru electoral, a deschis reprezentanțele acestuia în regiuni, a organizat cîteva acțiuni de protest ample în toată Rusia.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load