Teritoriul postului vamal Sculeni va fi mărit

Teritoriul postului vamal Sculeni va fi mărit

Perimetrul de control al postului vamal Sculeni urmează a fi mărit cu aproximativ 1,3 ha – lot care va fi folosit pentru suplimentarea pistelor de control și reamenajarea elementelor de infrastructură.

Inițiativa Serviciului Vamal a primit susținerea Executivului, care a aprobat transmiterea și schimbarea categoriei de destinație a terenului necesar pentru efectuarea lucrărilor de extindere și modernizare a infrastructurii postului.

Demersurile de extindere a postului sînt corelate cu cele de implementare a proiectului de reabilitare a punctelor de trecere de pe segmentul de frontieră moldo-român ”Sculeni-Sculeni”, ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”. Amintim că proiectul urmează a fi implementat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană cu un buget de 10 mil. euro, beneficiarii căruia sînt Agenția Națională de Administrare Fiscală din România – Lider de Proiect și Serviciul Vamal al Republicii Moldova – Partener.

Necesitatea acestor investiții este determinată de constrîngerile de infrastructură existente actualmente în raport cu fluxurile și schimburile comerciale în continuă creștere, motiv pentru care, în cazul sporirii fluxului transfrontalier, sînt formate aglomerări de unități de transport la traversarea frontierei.

În ceea ce privește postul vamal Sculeni, în prezent acesta înregistrează unele dintre cele mai mari valori de trafic, fiind zilnic traversat de circa 2.000 de unități de transport, dintre care pînă la 350 sînt autocamioane.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load