X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cînd va fi deschis podul în regiunea satelor Bîcioc și Gura-Bîcului?

2 noi. 2017,, 15:21   Societate
2629 1

Președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, s-a întîlnit cu șeful Misiunii OSCE în Moldova.

Michael Scanlan, comunică Serviciul de presă al acestuia. Krasnoselski i-a mulțumit lui Michael Scanlan pentru participarea activă la dialogul privind reglementarea unui șir de probleme în relațiile dintre Transnistria și Moldova, inclusiv deschiderea unui pod peste Nistru, în regiunea satului Bîcioc și Gura-Bîcului, apostilarea diplomelor transnistrene, traficul feroviar și rutier, precum și aspectele în domeniul telecomunicațiilor și numerelor de înmatriculare.

Vadim Krasnoselski a menționat că pînă în prezent părțile au efectuat un schimb de proiecte privind hotărîrile de protocol în chestiunea deschiderii podului peste Nistru.

„Nu există momente principiale care ne-ar împiedica să deschidem acest obiect pentru circulația transportului. Dacă vom pune accent pe detalii tehnice, podul nu va începe să funcționeze. Inițial ar trebui să fie adoptată o hotărîre juridică, care va fi urmată de munca specialiștilor tehnici”, consideră Krasnoselski.

La rîndul său, șeful Misiunii OSCE în Moldova i-a mulțumit șefului Transnistriei pentru participarea activă la soluționarea chestiunilor importante pentru un număr mare de persoane.


„Am temei să consider că partea moldovenească și cea transnistreană doresc să obțină un rezultat deja în acest an. Cred că oamenii vor saluta aceste”, a spus Michael Scanlan.

În continuarea întrevederii interlocutorii au discutat perspectivele promovării pe marginea unui șir de direcții de muncă în cadrul dialogului între Transnistria și Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?