Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Guvernul va plăti milioane pentru recuperarea unui monument de arhitectură

1 noi. 2017,, 17:38   Societate
3103 0

Autoritățile au identificat în centrul capitalei un imobil destinat creării Muzeului victimelor deportărilor și represiunilor politice, notează Noi.md.

Cu toate astea, o treime din spațiului edificiului, care deși este monument național de arhitectură, se află în proprietate privată. Clădirea situată pe str. Bănulescu-Bodoni nr. 16 este parte componentă a complexului Muzeului Național de Istorie, iar acum autoritățile vor fi nevoite să o readucă în proprietatea statului contra sumei de 6 milioane de lei.

Întreaga situație l-a revoltat pe premierul Pavel Filip. „Am ajuns în situația cînd statul să cumpere înapoi monumentele de arhitectură care au fost privatizate pe bănuți, iar acum plătim bani mai grei. Eu nu știu cu ce sumă a fost privatizat acest obiectiv, dar cu siguranță mult mai ieftin. Este important să fim atenți cum privatizăm în continuare obiectivele de patrimoniu”, a menționat el.

Clădirea în care urmează a fi creat Muzeul victimelor deportărilor este monument de arhitectură și istorie de însemnătate națională, înscrisă în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău. Imobilul a fost construit la mijlocul secolului XIX și a fost casă de locuit pentru profesorii gimnaziului nr. 1 pentru băieți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?