Vești proaste: În Moldova se scumpesc carburanții!

Vești proaste: În Moldova se scumpesc carburanții!

Vești proaste pentru conducătorii auto. Benzinăriile din Moldova vor majora prețurile la benzină și motorină, relatează NOI.md.

Acest lucru rezultă din noile prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere pentru viitoarele două săptămîni, publicate astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Astfel, în perioada 1-14 noiembrie 2017 prețul plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei Premium-95 a fost stabilit la nivelul de 17,13 lei pentru un litru, iar cel al motorinei – la nivelul de 15,26 lei pentru un litru. În precedentele două săptămîni, între 18 și 31 octombrie 2017, prețul plafon de comercializare a acestor tipuri de combustibil a constituit 16,97 și, respectiv, 15,18 lei pentru un litru.

În viitoarele două săptămîni benzina se va scumpi în medie cu 16 bani la un litru sau cu aproape 0,9 la sută, iar motorina – în medie cu 8 bani la un litru sau cu aproximativ 0,5 la sută.

La fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, ANRE stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei și le publică pe site-ul său. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere determină, ținînd cont de prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, le publică pe pagina sa web și le afișează pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare și se aplică pentru toți consumatorii, începînd cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît prețurile plafon stabilite de ANRE. Contravenienţiisînt pasibili de sancţiuni dure, pînă la retragerea licenței.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load