Trei ambasadori moldoveni ar putea fi rechemați

Trei ambasadori moldoveni ar putea fi rechemați

Ambasadorii R. Moldova în România, în Belgia, Luxemburg și NATO, precum și cel din Lituania ar putea fi rechemați în următoarele zile.

Potrivit unor surse sigure din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Intergrării Europene (MAEIE), vineri seara, 27 octombrie, la București, Bruxelles și Vilnius, au fost expediate solicitări de agrement pentru viitorii Ambasadori ai R. Moldova.

Potrivit proiectului MAEIE, Ion Stavilă ar fi acreditat în România, Lilian Darii – în Belgia și la NATO, iar Sergiu Mihov- în Lituania. În consecință, în cel mai apropiat timp, urmează a fi revocați actualii Ambasadori ai R. Moldova: din România – Mihai Gribincea, din Belgia, Luxemburg și NATO – Iurie Reniță, din Lituania – Valeriu Frija. 

Revocările ar avea loc deși ambasadorii de pe listele respective nu și-au finalizat mandatul de 4 ani, prevăzut de lege. Sursa ZdG susține că aceste revocări, care nu sînt ultimele, ar fi inițiate din considerente politice, fiind legate de apropiata campanie electorală parlamentară, în care ponderea votului diasporei ar fi extrem de importantă.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load