Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Candu către delegația FMI : Reformele vor continua și în anul electoral

30 oct. 2017,, 16:01   Politică
2710 4

Reformele în Republica Moldova vor continua și în anul electoral, iar Parlamentul și Guvernul își vor sincroniza acțiunile pentru a îndeplini angajamentele asumate față de partenerii de dezvoltare.

Declarațiile au fost făcute de Președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional.

În cadrul discuțiilor, Speakerul s-a referit la prioritățile legislative pentru sesiunea de toamnă a Parlamentului: adoptarea legislației necesare și exercitarea controlului parlamentar pentru a asigura stabilitate sectorului financiar-bancar, a continua reforma în justiție și sectorul energetic, a consolida capacitățile funcționale ale instituțiilor democratice, a crea condiții atractive pentru mediul de afaceri și investitori.

Oficialii au discutat și despre modificările și completările Legii bugetului de stat pentru anul curent, precum și proiectul Legii bugetului pentru anul 2018, documente care ar trebui să fie finalizate până la începutul lunii decembrie.

O echipă de experţi ai FMI, condusă de Ben Kelmanson, se află în vizită de lucru la Chișinău, în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie 2017. Pe parcursul vizitei, misiunea discută cu autoritățile în contextul pregătirii pentru consultările periodice prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI, pentru anul 2017, și a evaluării a doua a programului susținut de FMI. Misiunea analizează evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților, actualizează datele și evaluează perspectivele la nivel macroeconomic, precum și discută cu autoritățile despre politicile macroeconomice din viitor.

Programul pe trei ani al autorităților Republicii Moldova, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. El este finanțat printr-un credit în valoare totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere (DST) (sumă echivalentă cu circa 182 milioane de dolari SUA și cu 75% din cota deținută de Republica Moldova la FMI), din care 41,7 milioane de DST (circa 59 milioane de dolari SUA) au fost deja debursate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?