X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Italia a desemnat un nou ataşat militar pentru Republica Moldova

30 oct. 2017,, 14:51   Societate
2095 1

Secretarul de Stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, care l-a prezentat pe noul ataşat italian în ţara noastră, colonelul Andrea Tiveron.


Agenda discuţiilor a cuprins subiecte referitoare la cooperarea militară dintre Republica Moldova şi Italia, situaţia regională, documentele strategice în domeniul de apărare şi alte subiecte de interes comun.


Secretarul de Stat a apreciat contribuţia părţii italiene la susţinerea logistică a contingentelor Armatei Naţionale în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo. Aurel Fondos a mulţumit şi penru oportunităţile de instruire a militarilor şi funcţionarilor publici ai Armatei Naţionale în instituţiile specializate din Italia, dar şi pentru contribuţie la derularea Proiectului NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor în Republica Moldova.


Aurel Fondos l-a felicitat pe colonelul Andrea Tiveron şi s-a arătat convins că numirea sa va intensifica cooperarea militară între Armata Naţională şi cea a Italiei.


La rândul său, colonelul Andrea Tiveron a menţionat că va depune eforturi pentru implementarea unor proiecte noi de perspectivă benefice pentru ambele armate şi va sprijini orice iniţiativă de colaborare dintre cele două instituţii de apărare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?