Conducătorii auto, obligați să schimbe anvelopele de vară în funcție de starea vremii

Conducătorii auto, obligați să schimbe anvelopele de vară în funcție de starea vremii

Peste două zile toți conducătorii auto din Moldova vor fi obligați să circule cu farurile aprinse, iar în curînd ei urmează să-și schimbe pneurile de vară pe cele de iarnă.

Începînd cu 1 noiembrie toate automobilele din Moldova vor fi obligate să circule cu farurile aprinse, pe timp de zi. Deși, înlocuirea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă nu este prilejuită de o anumită dată, se recomandă să începeți să căutați pneurile deja acum.

RCR prevede că regulile de circulație cu farurile aprinse pe timp de zi vor fi valabile pînă la 31 martie. Folosirea anvelopelor de iarnă nu este reglementată de calendar. În caz de ninsoare sau ghețuș pe drumuri inspectorul are dreptul să sancționeze conducătorul auto, care a ieșit pe traseu cu anvelope de vară. Dacă carosabilul este uscat și curat, anvelopele pot fi oricare.

- Potrivit Regulamentului circulației rutiere, în cazul în care pe carosabil este zăpadă, gheaţă sau polei, automobiliștii sînt obligați să-și schimbe anvelopele de vară pe cele de iarnă. Dacă anvelopele nu corespund vremii, se aplică o amendă de la 900 la 1500 de lei, au comunicat la INP.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load