X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Salonul Auto Internațional din Tokyo Nissan prezintă conceptul IMx

27 oct. 2017,, 15:36   Ştiri Auto
3281 0

La Salonul Auto din Tokyo compania Nissan a prezentat Nissan IMx – un concept total electrificat și autonom cu o rezervă de putere de peste 600 km.

Conceptul inovațional deschide ușa spre viitorul concepției Nissan Intelligent Mobility – închipuirea companiei despre ceea ce este sursă de energie pentru automobile, cum circulă ele și cum se integrează în viața socială. El este creat pentru a fortifica legătura dintre șofer și mașină, ca să devină un partener sigur al șoferului și să-i asigure acestuia un șofat mai comod, mai sigur și mai plăcut.

Oferind o satisfacție fără precedent a șofatului și posibilitatea de a controla regimul de circulație a mașinii, Nissan IMx vrea să transforme viața șoferilor.

«Crossoverul conceptual IMx cu nivel zero de emanații nocive întruchipează viitorul concepției Nissan Intelligent Mobility», – a comentat Daniele Schillaci, vicepreședinte executiv marketing global și comercializarea automobilelor cu nivel zero de emanații și a bateriilor pentru acumulatoare. «Prin Nissan Intelligent Mobility compania vrea să modifice comunicarea omului cu mașina și a mașinii ci societatea în viitorul apropiat și nu numai ».


Mai multă plăcere în călătorii: Nissan Intelligent Driving

La baza posibilităților tehnologice IMx stă următoarea versiune a sistemului ProPILOT, care oferă un șofat pe deplin autonom. La activarea sistemului ProPILOT, acesta pliază volanul în panoul de comandă și toate scaunele, oferind șoferului și pasagerilor mai mult spațiu pentru a se relaxa și a savura călătoria. La activarea controlului manual, mașina întoarce volanul și scaunele în poziția inițială și transmite controlul înapoi șoferului.

Sporind satisfacția și comoditatea conducerii electromobilului: Nissan Intelligent Power

Conceptul Nissan IMx este construit pe platforma nouă a electromobilelor Nissan, elaborate pentru obținerea eficienței maxime. Podeaua este netedă, fapt care sporește dinamica mișcării. Grație centrului de greutate plasat mai jos, șasiul este perfect dirijabil – un nou standard pe segmentul crossoverelor.

Motorul puternic și silențios oferă mai multă plăcere în timpul șofatului. IMx este pus în mișcare de două motoare electrice, câte unul pe fiecare axă, asigurând mașinii posibilitatea tracțiunii integrale. Puterea sumară a motoarelor este de 320 kWt, cuplul motor -700 Нм. Alimentarea electromobilului este asigurată de bateria modernizată, de capacitate sporită pentru a spori densitatea încărcării. Cu ea automobilul poate parcurge peste 600 km la o singură încărcare, astfel pasagerii pot savura călătoria de durată fără a se îngriji de reîncărcare.

Parte a infrastructurii urbane: Nissan Intelligent Integration

Conceptul Nissan IMx poate avea un aport considerabil în infrastructura socială, pe care anterior nu l-a avut nici un alt automobil. D.e., după ce îl va duce pe stăpân la aeroport, IMx se poate parca singur într-o parcare specială pentru a se conecta la rețeaua electrică locală, devenind pentru aceasta o virtuală centrală electrică. El poate da electricitate grație tehnologiilor vehicle-to-home (V2H) și vehicle-to-building (V2B). La întoarcerea proprietarului, IMx îl poate lua din aeroport și duce acasă. Astfel întregul proces va fi eficient. Acestea vor deveni posibile grație capacității sporite a bateriei și tehnologiei interconexiunii automobilelor, inclusiv «Seamless Autonomous Mobility» (SAM).

Noua filozofie a designului electromobilelor în era șofatului autonom

Anterior, designul automobilelor era împărțit în design de interior și cel exterior. Designul exterior trebuie să asigure senzația de securitate, iar cel de interior – să creeze în jurul șoferului o atmosferă ce ar contribui la concentrarea lui asupra conducerii automobilului.

Probabil situația se va schimba cu apariția mașinilor total autonome. Designerii companiei Nissan au privit interiorul IMx altfel, el trebuie să ofere pasagerilor sentimentul de deschidere și de intimitate în același timp. Pentru aceasta, ei au încercat să creeze un spațiu care leagă interiorul cu exteriorul.

Ei au vrut să reflecte în design caracteristicile-cheie ale electromobilului –silențiozitatea și mișcarea lină plus puterea, lejeritatea, dinamica. Designerii s-au inspirat din conceptul nipon «ma» (senzația de spațiu și timp) și «wa» (armonie), pentru a transmite coexistența concepțiilor contradictorii, s-ar părea – «repaus» și «mișcare».

Design exterior: demonstrăm caracteristicile unice ale electromobilului

Designul IMx îmbină stilul Nissan cu caracterul ecologic și sportiv al electromobilului. De la grilajul radiatorului V-motion liniile flexibile se ridică spre capotă și pleacă în spatele automobilului. Suprafețele late ale aripilor/față încep tot de la grilaj și continuă în părțile laterale, lăsând impresia mai multor straturi.

Accentele vermillion (roșu-aprins) fac contrastul culorii de perlă albă a caroseriei. Această schemă a apărut sub influența principiului «uramasari» - frumusețea și extravaganța tradiționalului kimono nipon.

Designul interiorului: simplu, spațios,relaxant

Interiorul IMx a fost creat în baza concepției spațiului din orice casă niponă tradițională, care dă sentimentul deschiderii.

Panoul panoramic al dispozitivelor iluminate reflectă pe fondal mediul înconjurător. Un panou separat, ”din lemn”, amplasat sub cel de comandă, dă senzația accesibilității lumii din exterior, analogică celei produse «shoji» (partiții japoneze tradiționale, în forma unui cadru din lemn, îmbrăcat în hârtie ).

Desenul diagonal «katanagare» pe scaune este gravat prin metoda laser. Suporturile pentru cap cu desen «kumiki» (un puzzle nipon tradițional) sunt confecționat din silicon, cadrele lor – tipărite de o imprimantă 3D .

Intelectul artificial îi oferă șoferului posibilitatea să dirijeze panoul de comandă din priviri sau mișcarea mâinilor. Interfața intuitivă a permis reducerea elementelor fizice de control și comutare, astfel interiorul IMx este simplu, confortabil și eficient în același timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?