Deputații nu au ajuns la un consens privind scutirea unei biserici de taxe

Deputații nu au ajuns la un consens privind scutirea unei biserici de taxe

Propunerea cu privire la scutirea de taxele vamale la importul unor clopote pentru biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Vulcănești, a fost discutată astăzi la Parlament, notează NOI.md.

Deputații socialiști au insistat ca Parlamentul să permită introducerea în țară a clopotelor din Federația Rusă, fără achitarea plăților vamale, chiar dacă Guvernul a avizat negativ acest proiect. Inițiatorii proiectului i-au acuzat pe guvernanți de faptul că aplică standarde duble, întrucît anterior a permis scutirea de taxe vamale.

„Pînă în prezent, pe toate bisericile le-am scutit de taxe. De ce ne-am împiedicat acum de Vulcănești? Haideți să luăm o decizie, așa cum a făcut-o pînă în prezent, și să nu ne aprindem paie în cap”, a declarat liderul PSRM, Zinaida Greceanîi.

Andrian Candu a menționat însă că, fără avizul pozitiv al Guvernului, propunerea de a scuti Biserica de plata impozitelor nu poată fi satisfăcută.

„Acest locaș bisericesc se construiește din 2016, proiectul este destul de ambițios, să ridicăm biserica a fost destul de greu. Ieri am ajuns la etapa cînd au fost montate cupolele, iar următoarea etapă este montarea clopotelor”, a spus deputatul PD Corneliu Dudnic.

„Nu știu de ce Guvernul, după ce a avizat pozitiv zeci de proiecte de acest gen, acum a dat aviz negativ. Ar trebui să fie echidistant, nu cu unii să procedeze într-un fel și cu alții în alt fel”, a comentat deputatul liberal-democrat Tudor Deliu.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load