X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Prima şedinţă de judecată în dosarul lui Brăguţa a fost amînată

27 oct. 2017,, 14:11   Societate
4738 2

Prima şedinţă de judecată în dosarul lui Andrei Brăguţa, care a fost bătut cu cruzime în izolatorul din Chişinău şi apoi a decedat, a fost amînată pentru săptămîna viitoare, din motiv că unul dintre avocaţii suspecţilor nu s-a prezentat, iar alţii au cerut timp pentru a studia materialele.


În faţa magistraţilor s-au prezentat trei inspectori de la Penitenciarul nr. 16 – Aurel Şapteboi, Aurel Isachi şi Igor Orbu. Ei nu s-au arătat dispuși să răspundă la întrebările jurnaliştilor în pauza şedinţei. Astfel, unul dintre ei a spus că, aflînd că Brăguţa este bătut în celulă, nu a reuşit să deschidă uşa, pentru că era blocată şi a putut s-o deschidă abia peste o oră.

În imaginile video surprinse de pe camerele de supraveghere se vede însă cum unul dintre poliţişti intră în celulă şi îl priveşte pe Brăguţa cum stă la podea, dar nu întreprinde nimic.

Un alt poliţist se declară nevinovat.

Întrebat de ce din celulă lui Brăguţa i-au fost luate cearşafurile, salteaua şi hainele, el a spus că deţinutul le rupea, le uda, făcea funii.

"I-a fost dată şi apă, şi mîncare, dar el o arunca", a spus gardianul, care a recunoscut că Brăguţa a dormit gol pe podeaua de beton.

La şedinţa de judecată au mai venit rudele lui Brăguţa, rudele şi copiii altor suspecţi, care plîngeau şi strigau.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?