X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Piloţii moldoveni decedați în urma accidentului aviatic din Coasta de Fildeș, aduși acasă

27 oct. 2017,, 12:06  
4638 0

Corpurile celor patru moldoveni decedați în urma accidentului aviatic din Coasta de Fildeș au fost aduse în ţară.

Sicriele au fost transportate cu un avion, care a aterizat aseară pe Aeroportul din Chișinău.

Cei patru piloți au lăsat în urmă copii și familii îndurerate.

"Era o zi obișnuită, ne plimbam și am primit un telefon de la rude, care ne-au spus că s-a prăbușit avionul în care se aflau prieteni de-ai noștri. Era un om binevoitor, avea mereu zîmbetul pe buze. A fost un om bun la suflet"

"Este o tragedie atît pentru noi toți și cel mai mult pentru familii. Din partea ministerului noi vom face deja toate procedurile necesare, pentru asistență"

Ceilalţi doi piloţi moldoveni care au supraviețuit în urma accidentului aviatic urmează să revină acasă în viitorul apropiat.

Aceştia se află într-un spital din Franţa, iar medicii spun că sînt în afara pericolului. Totodată, pentru elucidarea cazului, patru experți de-ai noştri va pleca săptămîna viitoare în Coasta de Fildeș.

"Pe lîngă faptul că trebuie să întocmească un set de acte preparatorii, urmau să fie și vaccinați împotriva unor boli, deci perioada de vaccinare durează în mediu 10 zile și imediat ce aceasta se termină, persoanele vor fi gata să plece", a spus șeful adjunct al direcției Afacerilor Consulare, MAEIE, Sergiu Odainic.

Avionul în care se aflau 10 persoane, inclusiv şase moldoveni, s-a prăbuşit în data de 14 octombrie, la aproape 500 de metri de pista aeroportului din capitala Coastei de Fildeș. Aparatul de zbor de tip cargo era închiriat de armata franceză.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?