X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Conferință pentru atragerea investițiilor în mass-media, organizată la Chișinău

27 oct. 2017,, 10:41   Societate
3086 0

Cîțiva dintre cei mai cotați experți în dezvoltarea mass-mediei se vor întruni la Chișinău, la o conferință internațională care își propune să atragă mai multe investiții în domeniul media din țara noastră, notează NOI.md.

Conferința va fi organizată de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Cooperare din Republica Moldova și va avea genericul „Cum să atragem investiţiile străine în spaţiul media al Republicii Moldova prin intermediul legislaţiei moderne”.

Evenimentul va avea loc luni, 30 octombrie 2017, la Radisson Blu Leogrand Hotel, şi va reuni în aceeaşi sală de discuţii toţi actorii naţionali implicaţi în dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova, printre care reprezentanţi ai organelor legislative şi executive naţionale, precum şi 18 experţi internaţionali în domeniul mass-media și producției de film.

Conferinţa este organizată în contextul activității Grupului de lucru privind perfecționarea legislației mass-media, cu scopul de a discuta problemele existente în domeniul mass-media în Republica Moldova, identifica oportunităţile de dezvoltare şi crea un set de recomandări care să contribuie benefic la modificarea legislaţiei şi regulamentelor mass-media, contribuind astfel la creşterea capacităţilor de producţie TV şi film. Vor fi abordate tematicile: Soluțiile legislative pentru investițiile străine în mass-media din Republica Moldova în comparație cu alte țări europene; Care sînt avantajele competitive ale Republicii Moldova pe piața producției de televiziune și film; Soluții pentru modernizarea cadrului legislativ, fiscal și bugetar al Republicii Moldova pentru atragerea investițiilor străine în producția de televiziune și film.

Evenimentul are loc cu susţinerea Ambasadei SUA în Republica Moldova, USAID, Freedom House, Internews Moldova, Proiectul UE și Consiliului Europei “Promoting Media Freedom and Pluralism in the Republic of Moldova”, precum și a Parlamentului Republicii Moldova.


Asociaţia pentru Dezvoltare şi Cooperare din Republica Moldova activează de mai bine de 7 ani în Republica Moldova, fiind implicată activ în implementarea activităților de mass-media, desfăşurarea campaniilor sociale, formarea profesională a jurnaliştilor, toate acestea fiind direcţionate spre scopul dezvoltării unei societăţi democratice. Obiectivele ADC vizează dezvoltarea democraţiei, promovarea drepturilor omului şi a libertăţii de exprimare, promovarea valorilor europene şi susţinerea integrităţii europene a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?