Președintele Cataloniei va dizolva parlamentul regional

Președintele Cataloniei va dizolva parlamentul regional

Carles Puigdemont, președintele Cataloniei anunță că va dizolvat parlamentul regional și că vor fi organizate alegeri anticipate pe 20 decembrie, scrie La Vanguardia.

 

În condițiile în care Madridul a anunțat că vineri, Senatul va decide dacă aprobă activarea Articolului 155 din Constituție și preluarea controlului asupra conducerii regiunii Catalonia, președintele Carles Puigdemont nu a mai vorbit despre declararea independnței ci a anunțat că a dizolvat parlamentul și că vor fi organizate alegeri anticipate pe 20 decembrie.

Această decizie vine în contextul în care premierul spaniol a anunțat că vor organiza alegeri anticipate în Catalonia în luna ianuarie a anului viitor.

După o ședința de șapte ore, care a avut loc miercuri seara și mai multe întâlniri avute în timpul dimineții, s-a stabilit că singura mișcare strategică posibilă pentru Catalonia este organizarea a unor alegeri anticipate, pentru a amîna cît mai mult posibil aplicarea Articolului 155 și intervenția Madridului în auto-guvernarea regiunii nord-estice, scrie La Vanguardia.

Această mișcare a puterii de la Barcelona este obligatorie întrucît divizarea din itneriorul partidului lui Puigdemont continuă și s-a putut ajunge pînă acum la o declarație de independență care să convină tuturor.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load