Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mențiuni de sănătate obligatorii pentru etichetele produselor alimentare

26 oct. 2017,, 16:10   Societate
2192 0

Agenții economici vor fi obligați să fixeze pe etichetele produselor alimentare 243 de mențiuni de sănătate, altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire și la dezvoltarea și sănătatea copiilor.

Mențiunile se referă la vitamine, acizi organici, glucide, săruri, acizi grași, biotine, microelemente, enzime etc. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și este propus pentru consultări publice, transmite IPN.

Autorii inițiativei menționează că se urmărește sporirea gradului de acces la informații și protecție a sănătății populației, precum și unificarea condițiilor pieței interne cu piața europeană.

Având acces la aceste informații, consumatorii vor putea alege produsele alimentare plasate pe piața, inclusiv pe cele importate, în conformitate cu cerințele stabilite cu referire la siguranța produselor. Pe termen lung de implementare, se va contribui la sporirea culturii individuale cu schimbarea calitativă a alimentației consumatorilor, astfel contribuind la menținerea sau fortificarea sănătății populației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?