Republicanii au deschis două anchete împotriva lui Clinton și Obama

Republicanii au deschis două anchete împotriva lui Clinton și Obama

Achiziționarea unei mine de uraniu de către ruși în timpul administrației Obama și e-mailurile lui Hillary Clinton vor fi investigate de o comisie guvernamentală republicană, scrie bbc.com.

 

Comisia va investiga modul în care administrația Obama a aprobat în 2010 o tranzacție care a oferit Rusiei control asupra a 20% din cantitatea de uraniu a Statelor Unite. Devin Nunes, președintele republican al Comitetului de Informații al Camerei Reprezentanților, a anunțat că va fi anchetat modul în care Admninistrația Obama a aprobat achiziția Uranium One, o companie minieră canadiană, de către compania rusă de stat Rosatom.

Departamentul de Stat al SUA, condus atunci de secretarul de stat Hillary Clinton, a ajutat la aprobarea acordului. „Acordul privind uraniul cu Rusia, cu ajutorul lui Clinton şi cunoştinţa administraţiei Obama, este cea mai mare poveste pe care Fake Media nu vor să o urmărească”, a scris Donald Trump.

Decizia deschiderii unei anchete care îl vizează pe Barack Obama apare după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora FBI ar fi anchetat afacerea Uranium One/Rosatom în 2013. Parlamentarii republicani vor să afle de ce Congresul nu a fost informat despre respectiva investigaţie.

Președintele Comitetului Juridic al Camerei, Bob Goodlatte și președintele Comitetului de Supraveghere a Camerelor, Trey Gowdy, au anunțat și o anchetă privind modul în care a fost investigat cazul e-mailurilor lui Hillary Clinton.

Ei au spus că au existat întrebări în special în legătură cu motivele pentru care fostul director al FBI, James Comey, a ales să divulge ancheta cu privire la Clinton, dar nu pe cea referitoare la Trump și Rusia.

Dar principalul obiectiv al anchetei este cel de a stabili de ce FBI a luat decizia de a nu o urmări pe Hillary Clinton, cea care atunci era candidat, în dosarul utilizării unui server privat pentru trimiterea de e-mailuri în perioada când ocupa funcţia de Secretar de Stat.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load