X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Găgăuzia aşteaptă investiţii turcești în agricultură

25 oct. 2017,, 16:20   Economie
2170 0

Autorităţile Găgăuziei sînt interesate în atragerea investiţiilor din Turcia pentru dezvoltarea ramurii zootehniei şi industriei prelucrătoare în regiune.

Acest fapt a fost menționat de către başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul întîlnirii de la Comrat cu o delegaţie turcă reprezentativă, condusă de viceministrul Agriculturii, Zootehniei și Alimentației, Mehmet Danish, comunică NOI.md.

Potrivit informaţiei Serviciului de presă al başcanului, delegaţia se află în Găgăuzia în vizită de lucru, ea este însoţită de Ambasadorul Turciei în Moldova, Hulusi Kilic. Din componenţa grupului de lucru fac parte şefii secţiilor de profil ale Ministerului Agriculturii al Turciei. În timpul deplasării de lucru specialiştii vor vizita cîteva întreprinderi agroindustriale din autonomie, precum şi vor avea o întîlnire la Facultatea de Agricultură a Universităţii de Stat din Comrat.

La Comrat, cu delegaţia s-au întîlnit başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, şi membrii Comitetului Executiv. Părţile au făcut schimb de opinii privind posibila cooperare în domeniul agriculturii şi zootehniei.

Vlah le-a prezentat membrilor delegaţiei structura economiei Găgăuziei, în care agricultura constituie 60%. Genul tradiţional de activitate a producătorilor agricoli găgăuzi este fitotehnia şi viticultura.


După cum s-a menţionat, autorităţile autonomiei sînt interesate în mod deosebit în atragerea investiţiilor în industria prelucrătoare, pentru a majora valoarea adăugată a produselor găgăuze.

În context, başcanul a îndemnat conducerea Ministerului Agriculturii al Turciei să acorde sprijin la dezvoltarea zootehniei şi industriei prelucrătoare în regiune prin atragerea investiţiilor în aceste sectoare.

Viceministrul turc al Agriculturii, Mehmet Danish, a dat asigurări conducerii autonomiei că la viitorul forum investiţional de la Comrat va fi delegat un grup de agenţi economici interesaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?