De astăzi ministerele vor avea secretari generali de stat

De astăzi ministerele vor avea secretari generali de stat

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi numirea în funcție a șapte secretari generali de stat la ministere, informează NOI.md.

Cei șapte candidați au fost selectați în urma unui concurs public organizat de Cancelaria de Stat. Iată lista secretarilor generali de stat:

Radu Burduja – Ministerul Apărării

Boris Gîlca – Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale

Anatolie Munteanu (fost viceministru al Justiției) – Ministerul Justiţiei

Mihail Căpățînă – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

Igor Șarov (fost viceministru al Educației) – Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării

Iulia Iabanji-Costin – Ministerul Economiei şi Infrastructurii

Iurie Ușurelu (fost viceministru al Agriculturii) – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Alte două ministere – cel al Finanțelor și cel de Interne – rămîn deocamdată fără secretari generali de stat, după ce candidații care au promovat concursul s-au retras.

Premierul Pavel Filip a salutat numirea în funcție a secretarilor, menționînt că tocmai s-a realizat o etapă importantă a reformei.

„Este o etapă importantă din implementarea reformei Guvernului. Secretarii generali sînt persoane pe care puteți conta cel mai mult la minister, fiind funcționari publici care urmează să ducă memoria instituțională. Vom petrece și exercițiul de selectare a secretarilor de stat, astfel vom avea toată arhitectura completată a ministerelor. Acest exercițiu duce și la depolitizarea instituțiilor. Ei se vor concentra pe activitatea ministerelor, ca să asigure implementarea programului de guvernare”, a declarat Filip.

Menționăm că în urma optimizării numărului de ministere funcțiile de viceminiștri au fost lichidate și înlocuite cu cele de secretari generali de stat. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load