Cum să fii un părinte de nota 10 la volan

Cum să fii un părinte de nota 10 la volan

Pentru siguranța copilului tău trebuie să fii un părinte de nota 10 la volan.

Despre aceasta anunță Inspectoratul Național de Patrulare al IGP, care atenționează că la fiecare 8 minute, în lume, un copil decedează ca urmare a unui accident rutier, transmite NOI.md


Potrivit sursei, tragediile rutiere sunt una dintre principalele cauze de deces a minorilor cu vârsta cuprinsă între 5 – 17 ani. Pe teritoriul republicii Moldova, în primele 9 luni curent, din cauza neglijenței părinților și în lipsa scăunelului pentru mașină, în urma celor 114 accidente rutiere au decedat 4 copii, iar 101 au primit diferite traumatisme.


Potrivit INP, cel mai frecvent, părinții țin copii în brațe în timpul deplasării, ceea ce este absolut greșit, ceea ce poate fi fatală. A fost demonstrat că forța instantanee de impact a unui corp cu masa de 10 kg la o viteză de 30 km/h este egală cu 167 kg, iar la 60 km/h – 335 kg, deci este evident că este imposibil să reții copilul în brațe în cazul unui impact violent. 


Totodată, statisticele au demonstrat că utilizarea sistemului de reținere reduce probabilitatea unui accident fatal cu aproximativ 90% în cazul sugarilor și 55-80% în cazul copiilor mici. Este foarte important să alegem și instalăm corect sistemul de reținere pentru copii ca să asigurați protecție maximă în caz de frânare bruscă sau accident rutier.


Sursa citată atenționează că, scaunele auto este o măsură indispensabilă de precauție pentru a ne asigura că viața copilului nu este pusă în pericol în timpul transportării cu mașina, iar ignorarea acestui lucru se pedepsește cu o amendă de la 450 la 600 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.


Reamintim că de la începutul anului curent, Inspectoratul Național de Patrulare în parteneriat cu Automobil Club din Moldova desfășoară pe întreg teritoriul țării activități din cadrul proiectului „Transportă copilul tău în siguranță!“, scopul căruia este creșterea gradului de conștientizarea din partea părinților pentru transportarea copiilor pasageri în siguranță.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load