Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Comisia parlamentară a aprobat majorarea bugetului de stat

25 oct. 2017,, 13:11   Politică
4232 0

Comisia parlamentară pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a aprobat în şedinţa de marţi un proiect de lege privind modificarea bugetului de stat pentru anul 2017.


Partea de venituri a bugetului a fost majorată cu 541,6 mil. lei, pînă la 33,766 mld. lei, iar partea de cheltuieli a fost majorată cu 416,3 mil. lei, pînă la 37,796 mld. lei. În acelaşi timp, deficitul bugetar a fost redus cu 125,4 mil. lei şi constituie peste 4 miliarde de lei.

Viceministrul Finanţelor Veronica Vragaleva a spus că încasările din impozite şi taxe vamale au fost mult mai optimiste în acest an decît s-a presupus anterior. În primele opt luni, veniturile din impozite au depăşit indicii planificaţi cu 2,1 mld. lei, ceea ce se explică parţial prin măsurile de consolidare a eforturilor depuse de organele abilitate.

„Este vorba de eliminarea unor scheme de evaziune fiscală. Dacă vorbim despre exemplele cele mai discutate, un rol important l-a avut aducerea în ordinea fiscală a restaurantelor, precum şi introducerea artiştilor în cadrul legislativ, ceea ce a făcut posibilă colectarea taxelor din domenii în care anterior nu s-a făcut acest lucru", a explicat ea.

Potrivit ei, Serviciul Fiscal nu poate face ordine peste tot şi în acelaşi timp. În ţările europene, un inspector fiscal revine la aproximativ 800 de contribuabili, iar în Moldova acest indice este de peste 1,8 mii, fiind de peste două ori mai mare.

„De la începutul anului au fost identificate zonele în care pot exista cele mai mari riscuri de evaziune fiscală", a menţionat ea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?