X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Banca Mondială, gata să acorde Moldovei credite preferențiale

25 oct. 2017,, 12:00   Economie
5356 1

Banca Mondială este dispusă să ofere Republicii Moldova credite preferențiale cu cea mai mică rată a dobînzii din Europa pentru implementarea unor proiecte de investiții mari în diverse domenii.

Acest fapt a fost menționat astăzi de Frank Heemskerk, director executiv al Băncii Mondiale pentru Armenia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Cipru, Georgia, Israel, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Olanda și Ucraina, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.

Frank Heemskerk l-a mai informat pe vicepremierul Octavian Calmîc că Banca Mondială este disponibilă să ofere țării noastre un credit de 25 de milioane de dolari SUA pentru realizarea proiectelor legate de schimbările climatice, care au un impact asupra evoluțiilor economice, mediului, infrastructurii etc.

În plus, reprezentantul Băncii Mondiale a mai menționat că instituția financiară a oferit concernului german Schwarz-Gruppe un credit pentru implementarea în Republica Moldova a proiectului de extindere a rețelei Kaufland, care este o subdiviziune a acestui concern. În context, Frank Heemskerk a specificat că decizia respectivă a fost luată ținînd cont de faptul că concernul german este un partener credibil, care își realizează toate angajamentele asumate.

Drept exemplu de dezvoltare a parteneriatului cu Republica Moldova, în opinia lui Frank Heemskerk, este și decizia Consiliului executiv al Grupului Băncii Mondiale, care a aprobat noul cadru de parteneriat pentru țara noastră pentru 2018-2021.

„Această nouă strategie, aliniată la programul actual de dezvoltare economică a Guvernului Republicii Moldova, va sprijini țara noastră în tranziția către un nou model de dezvoltare economică durabilă”, a spus oficialul occidental.

În cadrul dialogului, Frank Heemskerk și Octavian Calmîc au făcut un schimb de opinii privind realizarea proiectelor investiționale de importanță națională, în special din sectorul energetic, de reabilitare a drumurilor, din domeniul tehnologiilor informaționale etc., la care participă Banca Mondială.

În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că proiectele respective sînt foarte importante pentru Republica Moldova, deoarece contribuie la implementarea programelor și strategiilor Guvernului privind dezvoltarea social-economică a țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?