Aproape 130 de pesoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională

Aproape 130 de pesoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională

128 de persoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, notează NOI.md.

Potrivit statisticii 53 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, două persoane au prezentat documente false și falsificate, 39 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor, 20 de cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, cinci tentative de trafic ilicit de bunuri, șase contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri, iar trei persoane cercetate contravențional pentru abaterea de la regulamentul circulației rutiere.

În decursul săptămînii precedente, 57 de cetăţeni străini, dar și 119 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, cinci cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Uniunea Europeană, iar un conațional în Federația Rusă. Din UE a fost deportat un moldovean.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 247 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 261 650 lei și încasarea amenzilor de 99 650 lei.

Polițiștii de frontieră au avut 13 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Pe parcursul săptămînii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 294 110 traversări, dintre care un număr de 174 500 treceri a cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 75 384 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 39 064 traversări. În perioada menționată, cele mai solicitate puncte de trecere au fost cele situate la frontieră cu Romînia, fiind consemnat atît pe sensul de intrare în țară, cît și pe cel de ieșire – 134 108 traversări persoane și 47 078 traversări mijloace de transport.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load