Deficitul bugetar al SUA a crescut la 666 miliarde dolari

Deficitul bugetar al SUA a crescut la 666 miliarde dolari

Este al şaselea cel mai mare deficit din istoria Americii.

 

Cheltuielile guvernamentale ale SUA au depăşit atît de mult veniturile, încît deficitul bugetar a fost de 666 de miliarde de dolari, respectiv 3,5% din PIB, în anul fiscal 2017 (încheiat la 30 septembrie), a anunţat Departamentul Trezoreriei, citat de reuters.com.

Deficitul bugetar al SUA a crescut la 666 miliarde dolari - 3,5% din PIB - în anul fiscal 2017. Este al şaselea cel mai mare deficit din istoria Americii

Deficitul anului fiscal anterior a fost de 586 de miliarde de dolari, cu un raport deficit/PIB de 3,2 procente. Contabilizînd şi ajustările, deficitul din anul fiscal 2017 a fost de 644 de miliarde dolari, comparativ cu 546 de miliarde de dolari în anul precedent.

Veniturile fiscale din 2017 au crescut cu 1%, ajungînd la 3.315 miliarde de dolari, în timp ce cheltuielile au crescut cu 3%, ajungând la 3.981 de miliarde de dolari, relatează Reuters.com.

În plus faţă de deficitul anual, datoria naţională - acumularea deficitelor anterioare şi dobînzile datorate creditorilor către Trezorerie - depăşeşte acum 20 de miliarde de dolari.

În septembrie, guvernul SUA a înregistrat un excedent de 8 miliarde de dolari, în scădere cu 76% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Economiştii chestionaţi anterior de Reuters au prognozat că Trezoreria va raporta un excedent de 6 miliarde de dolari luna trecută.

Potrivit wsj. om, decalajul de 666 de miliarde de dolari din anul fiscal 2017 este al şaselea cel mai mare deficit bugetar al SUA.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load