X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opoziția, nemulțumită că Guvernul tace într-o problemă importantă

19 oct. 2017,, 12:01   Politică
3430 4

Problema închiderii școlilor cu predare în limba moldovenească din Ucraina a fost abordată la ședința de astăzi a Parlamentului, informează NOI.md.

Deputații socialiști s-au arătat revoltați că pînă la ora actuală Guvernul nu a luat nicio poziție publică față de noua lege a educației adoptată de Rada ucraineană și a cerut audierea premierului Pavel Filip la acest subiect. Potrivit lor, în timp ce guvernele altor state, precum România, Ungaria, s-au pronunțat vehement împotriva acestei legi, Guvernul de la Chișinău continuă să tacă.

„Vă amintesc că președintele României și-a anulat vizita în Ucraina și guvernul maghiar a reacționat prompt, în urma adoptării noii legi a educației, dar Guvernul nostru ce face? Nicio declarație publică, nicio acțiune în această direcție”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

Spicherul Andrian Candu i-a acuzat pe socialiști de dezinformare, precizînd că Guvernul și-a expus deja public poziția.

Și Marian Lupu a ținut să explice că abordarea guvernării în această problemă este diferită decît viziunile unora. „Noi nu am venit cu declarații isterice, vrem să abordăm subiectul liniștit, calm”, a punctat Lupu.


În urma dezbaterilor, deputații au decis să fie instituit un grup de lucru care să examineze subiectul și să propună Parlamentului spre adoptare o declarație. În document ar urma să fie exprimate public îngrijorările Chișinăului față de acțiunile colegilor din Ucraina.

Problema urmează a fi abordată și de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, care se află în perioada 19-20 octombrie la Kiev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?