Ghimpu, Lupu și Voronin s-au întrecut în replici la Parlament

Ghimpu, Lupu și Voronin s-au întrecut în replici la Parlament

Ședința de astăzi a Parlamentului a început cu mult haz pentru unii deputați. Fruntașii comuniștilor, liberalilor și democraților au făcut comentarii ironice unii la adresa altora, pe diferite subiecte, comunică NOI.md.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a arătat nemulțumit că nepotul său Dorin Chirtoacă nu a fost înregistrat în calitate de participant în cursa electorală pentru referendum.

„CEC refuză să-l înregistreze în calitate de participant, pe motiv că trebuie să participe partidele politice. Chirtoacă și așa este învinuit de tot ce doriți, inclusiv de moartea lui Lenin..”, a spus revoltat Ghimpu.  

Replica nu l-a lăsat indiferent pe liderul PCRM, Vladimir Voronin. „Ghimpu, Lenin a trăit, e viu și va continua să trăiască”, a glumit Voronin.

„Dle președinte Voronin, Lenin – Dumnezeu cu dînsul, trăiască Vladimir Nicolaevici! Ce are Lenin cu Moldova? La mulți ani, dle președinte Voronin”, a ironizat Ghimpu.

În discuție a intervenit și șeful fracțiunii parlamentare a PD, Marian Lupu, care a numit drept „stranie” ședința de astăzi a Parlamentului. „Se întîmplă ceva straniu: domnii Ghimpu și Voronin își cîntă reciproc «la mulți ani!»…”.

Comentariul democratului l-a supărat pe Vladimir Voronin. „Comparativ cu dvs., dle Lupu, Ghimpu a fost mereu într-o opoziție dură față de PCRM, dar mata, în fiecare zi, te lingușeai pe lîngă mine, pînă cînd te-am propus în funcția de președinte al Parlamentului, iar apoi m-ai uitat”, a replicat imediat Voronin. 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load