Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Lupu sare în apărarea Monicăi Babuc

19 oct. 2017,, 10:40   Politică
3328 3

Deputații PSRM au cerut astăzi organizarea unor audieri parlamentare pe marginea presupuselor nereguli de la Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, instituție subordonată Ministerului Educației, comunică NOI.md.

Socialiștii au insistat ca ministrul Monica Babuc să se prezinte în plenul Parlamentului pentru a da explicații asupra cheltuielilor exagerate suportate de Agenție. Aceștia au propus ca audierile să aibă loc la 26 octombrie.

„Am obținut mai multe cifre privind încălcările financiare în cadrul acestei agenții. Din peste 40 de persoane care urmează să fie angajate, în realitate activează 9 persoane, restul banilor bugetați au fost acordați sub formă de premii, ajutoare. Deși a scăzut numărul elevilor care susțin bacul cu peste 1000, cheltuielile tehnice ale acestei instituții au crescut”, a declarat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

În replică, democrații au declarat că Monica Babuc abia se acomodează în noua poziție de ministru și este prematur să fie chemată la raport.

„Avînd în vedere că doamna ministru este nou-nouță în această funcție, zilele astea pleacă la Kiev pentru a lucra cu colegii de acolo în ce privește școlile moldovenești, haideți să-i dăm timp "să intre în temă", să clarifice situația, ca ulterior să revină. Între timp poate să ia toate măsurile de rigoare”, a punctat deputatul PD, Marian Lupu.


Inițiativa socialiștilor nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?