Orașul în care a fost interzis grătarul, din cauza poluării

Orașul în care a fost interzis grătarul, din cauza poluării

Dacă v-aţi planificat o vacanţă la Milano în perioada următoare, trebuie să ştiţi că primăria de acolo a interzis, temporar, circulaţia prin oraş a vehiculelor cu motoare diesel, din clasele Euro 3 şi 4.

 

Mai mult, primarul le-a cerut locuitorilor metropolei să nu pornească sistemele de încălzire a locuinţelor. Apelul a fost făcut după ce măsurătorile au arătat o concentraţie foarte mare de substanțe nocive în aer. În faţa cifrelor neverosimile, specialiştii din Milano au făcut verificări cinci zile la rînd. Concluzia este extrem de îngrijorătoare: valoarea poluării este de cinci ori mai mare decît limita maximă admisă.

Pentru început, circulaţia nu a fost restricţionată doar în centrul oraşului, ci şi în cartierele mai poluate.

Şi anul trecut s-au introdus restricţii de circulaţie temporare. De vină ar fi numărul mare de maşini din capitala Lombardiei. Mai mult de un milion şi jumătate de maşini circulă la Milano.

Temperaturile ridicate din nordul Italiei şi absenţa ploilor au dus la creşterea nivelului de poluare. Pentru a o combate, primăria a propus ca încălzirea locuinţelor să înceapă mai târziu şi a interzis grătarele, inclusiv cele făcute acasă.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load