X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Soros a donat miliarde de dolari fundației sale

18 oct. 2017,, 22:00   Externe
2750 1

Miliardarul american George Soros, în vîrstă de 87 de ani, a transferat o mare parte din averea sa Fundației Open Society pe care a înființat-o în 1984 pentru a promova democrația, drepturile omului și libertatea presei, scrie AFP.

Fundația Open Society (OSF) au primit 18 miliarde de dolari de la George Soros, unul dintre principalii finanțatori ai Partidului Democrat din SUA, a declarat purtătorul de cuvînt al fundației. „Această sumă reflectă un proces continuu de transfer al activelor domnului Soros, către OSF, căreia intenționează să-i lase cea mai mare parte a averii sale”, a spus acesta.

Prin această donație, OSF devine al doilea cel mai mare ONG din Statele Unite după National Philanthropic Trust a lui Bill și Melinda Gates, care promovează programe de sănătate publică și dezvoltare din întreaga lume.

OSF este o rețea de 39 de entități cu operațiuni interconectate de pe tot globul. Prima a fost deschis în 1984 în Ungaria, țara de origine a lui Soros, iar ultima a fost înființară în 2016 în Birmania.


Consiliul de Administrație al OSF este format din George Soros, care are și funțai de președinte, și cei doi fii ai săi, Alexander și Jonathan. Și ceilalți copii ai miliardarului sunt implicați în fundația filantropică înființată de acesta.

Miliardarul american de origine maghiară, cunoscut pentru pariurile sale financiare riscante, a mai donat pînă acum alte 12 miliarde de dolari unor fundații caritabile. Prima donație a făcut-o în 1979, prin acordarea de burse studenților de culoare din Statele Unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?