X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Traficul de persoane - o problemă acută pentru Moldova

18 oct. 2017,, 14:42   Societate
2400 1

Începînd cu anul 2007, anual, la 18 octombrie este marcată Ziua Europeană de Combatere a Traficului de Persoane.

Prin acest eveniment se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare de către populaţie asupra gravităţii acestui fenomen, în care victimele sînt tratate ca bunuri ce pot fi vîndute şi cumpărate.

Pe parcursul anului 2017, subdiviziunile procuraturii au continuat acţiunile complexe în vederea contracarării acestui fenomen. Procuratura Generală a generalizat activitatea desfăşurată de către procurori în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane în primele 9 luni ale anului 2017.

Astfel, s-a constatat că, în decursul a 9 luni ale anului 2017, în republică au fost înregistrate 222 de infracţiuni ce se referă la categoria respectivă, faţă de 220 de infracţiuni comise în aceeaşi perioadă a anului 2016.

În primele 9 luni ale anului curent, instanţele de judecată au finalizat examinarea a 71 de cauze penale din categoria traficului de persoane, în privinţa a 108 inculpaţi, dintre care 45 de sentinţe în privinţa a 58 de inculpaţi au fost de condamnare, 22 de sentinţe în privinţa a 38 de inculpaţi au fost de încetare, iar 6 sentinţe în privinţa 10 inculpaţi au fost de achitare.


Nefiind de acord cu soluţiile adoptate de judecători, procurorii au contestat la instanţele ierarhic superioare 19 sentinţe în privinţa a 28 de persoane.

Analiza activităţii de urmărire penală şi a judecării cazurilor de trafic de fiinţe umane în primele 9 luni ale anul 2017 relevă o poziţie activă a procurorilor în vederea efectuării investigaţiilor financiare paralele, sechestrării bunurilor utilizate la săvîrşirea infracţiunilor sau rezultate din infracţiuni în vederea confiscării ulterioare în beneficiul statului.

Procuratura Generală sistematizeazăîn permanenţă şi evaluează informaţiile privind starea urmăririi penale pe cauzele ce ţin de traficul de fiinţe umane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?