Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Putin va construi ceea ce nu a construit Stalin

18 oct. 2017,, 01:30   Externe
5018 1

Următorul mare proiect de infrastructură din Rusia a fost atribuit unui prieten din copilărie al preşedintelui Vladimir Putin.

Podul dintre Rusia continentală şi insula Sahalin, un proiect care datează de pe vremea lui Stalin, este tot mai aproape de prima piatră de temelie. Potrivit agenţiei Bloomberg, autorităţile ruse au luat deja decizia în privinţa companiei care va executa lucrările de construcţii. Este vorba de Stroigazmontaj, care aparţine omului de afaceri Arkadi Rotenberg, un prieten din copilărie al preşedintelui rus Vladimir Putin. Informaţia este furnizată de trei surse, atît de la Kremlin, cît şi din cadrul acestei companii.

Podul dintre Rusia continentală şi insula Sahalin va avea 7,5 kilometri şi va costa, conform estimărilor actuale, aproape 5 miliarde de dolari, notează Bloomberg. Este un proiect început de Stalin şi reluat de Putin, care l-a lăudat recent. Mai mult, preşedintele rus vrea să extindă această legătură cu una similară între Sahalin şi insula japoneză Hokkaido. El a vorbit pe marginea acestui plan după o întrevedere cu premierul nipon Shinzo Abe desfăşurată în marja Forumului Economic Oriental, care a avut loc la începutul lunii septembrie la Vladisvostok. În opinia liderului de la Kremlin, este „un proiect la scară planetară“ care ar putea fi concretizat între între 2020 şi 2025.

Întrebat în legătură cu dezvăluirile Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Krmelinului Dmitri Peskov a ţinut să sublinieze că decizia finală încă nu a fost luată. Un reprezentant al lui Rotenberg a declarat la rîndul său că este prea devreme să se discute despre participarea Stroigazmontaj la acest proiect. Anunţul urmează să fie făcut la anul.

Stroigazmontaj nu ar fi la primul proiect de acest tip. Această companie a primit numai în 2015 lucrări în valoare de 7,3 miliarde de dolari, cea mai importantă dintre ele fiind podul dintre Rusia şi peninsula Crimeea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?