A fost prognozată o explozie solară fatală

A fost prognozată o explozie solară fatală

În următorii 100 de ani se va produce o explozie solară, care va duce la întreruperea sistemului energetic din întreaga lume, la deteriorarea sateliților și la deconectarea Internetului.

Accidentele tehnogene rezultate de pe urma acestui fapt pot duce, de asemenea, la pierderi umane.

La această concluzie au ajuns specialiști americani de la Universitatea Harvard, anunță NOI.md cu referire la publicația New Scientist.

Oamenii de știință au analizat datele despre erupțiile solare anterioare. Ei au estimat probabilitatea apariției focarelor de foc, inclusiv a celor care sporesc luminozitatea Soarelui cu 30% și pot "elimina" stratul de ozon de pe Pămînt. Se crede că în timpul acestor evenimente se eliberează o energie de circa 1036 erg/s, care este cu mult mai mare decît luminozitatea obișnuită a Soarelui (1033 pe secundă).

Conform concluziilor cercetătorilor, superfurtuna solară din 1859 a condus la o furtună geomagnetică cunoscută sub numele de Evenimentul Carrington. Aceasta a cauzat întreruperea rețelelor telegrafice din Europa și din SUA, provocînd și aurore luminoase în latitudini joase. Există o probabilitate foarte mare ca o asemenea superfurtună să aibă loc pînă sfîrșitul secolului XXI, care va duce la deteriorarea sateliților, pasagerii avioanelor vor fi supuși unor radiații puternice, de asemenea, va fi perturbată activitatea  sistemelor electrice și sistemelor de răcire de la centralele nucleare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load