Primăria riscă să piardă un lot de teren din centrul Chișinăului

Primăria riscă să piardă un lot de teren din centrul Chișinăului

Primăria Chişinău susține că prin intermediul unei hotărîrii judecătoreşti, municipalitatea a fost obligată să transmită în proprietate un teren public, transmite NOI.md 


Este vorba despre terenul cu suprafaţa totală de peste 15 ari, din curtea blocului de locuinţe de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 64.


Potrivit sursei,  litigiul privind respectivul lot de teren începe încă în anul 2009. Un agent economic contestă refuzul administraţiei publice locale de a stabili hotarele terenului şi transmiterea în proprietate a bunului imobil. În martie 2012, Curtea de Apel Chişinău admite integral acţiunea şi obligă Consiliul municipal Chişinău să transmită în proprietate terenurile cu suprafaţa de 0,0302 ha şi 0,1379 ha, de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 64. Hotărîrea judecătorească a devenit irevocabilă, prin necontestare. 


În vederea executării hotărîrii judecătoreşti irevocabile şi titlului executoriu, Primăria a elaborat proiectul de decizie privind privatizarea terenului. În acelaşi timp, municipalitatea consideră că transmiterea în proprietate a acestui teren, care este traversat de reţele inginereşti şi este acoperit de spaţii verzi, este ilegală şi va prejudicia bugetul municipal, dar şi interesul public.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load