Majoritatea grădiniţelor din capitală au căldură

Majoritatea grădiniţelor din capitală au căldură

Peste 100 de grădiniţe din cele 145 din capitală au fost deja conectate la căldură. Informaţia a fost comunicată pentru Moldpres de şefa Serviciului comunicare și relații cu publicul al „Termoelectrica” SA, Elena Junghină.

Potrivit sursei citate, pînă în prezent, la agentul termic au fost conectate 19 spitale, două instituţii de învăţămînt superior, 28 de case particulare, 43 de agenţi economici şi 50 de blocuri de locuit. „Pînă astăzi, de căldură beneficiază 29 dintre cele 190 de şcoli din capitală”, a menţionat Junghină.

„Toate instituţiile bugetare din capitală au sistemele pregătite şi paşapoartele tehnice semnate, pentru a fi conectate la căldură. De asemenea, peste 90 la sută dintre blocurile din Chişinău au actele gata pentru conectare. Pentru a beneficia de agent termic, administratorii instituţiilor sau gestionarii blocurilor trebuie să depună cerere la filialele de sector ale Termoelectrica şi în decurs de trei ore vor fi conectaţi”, a adăugat Junghină.

Aceasta a specificat că, odată cu încălzirea timpului de afară, specialiştii de la Termoelectrica vor seta sistemul de încălzire după alţi parametri, iar multe blocuri de locuit din capitală au sisteme automate ce reglează căldura.

Termoelectrica asigură anual cu căldură 4100 de obiective, 208 mii de apartamente, 145 de grădiniţe, 190 de şcoli, 105 spitale, 130 de universităţi, colegii şi şcoli profesionale.

Sîmbătă, de hramul capitalei, Termoelectrica a organizat o tombolă la care au fost oferite drept cadou trei abonamente pentru încălzire.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load