Un tren fabulos a salvat o familie din Scoția

Un tren fabulos a salvat o familie din Scoția

O familie rămasă blocată într-o zonă îndepărtată în timpul unei excursii în Scoția a vorbit despre salvarea sa magică produsă cu ajutorul celebrului ''Hogwarts Express'.' trenul cu aburi care a apărut în filmele din seria Harry Potter, informează duminică Xinhua.

 

Celebrul tren cu aburi a venit în ajutorul soților Cluett și a copiilor acestora, cu vârste de 6, 8, 10 și 12 ani, care se bucurau de o excursie în Highlands, Scoția. Aceștia au rămas izolați într-o cabană din Essan, pe țărmul sudic al Loch Eilt, după ce canoea familiei a fost luată de apele umflate ale unui rîu. Din cauza imposibilității de a traversa ținutul mlăștinos, familia a sunat la poliție pentru a primi sfaturi.

În loc să folosească o echipă de salvamontiști sau un elicopter pentru salvare, poliția din Scoția a conceput un plan... magic. Realizînd că familia rămăsese izolată în apropierea liniei de tren utilizată în filmele din seria Harry Potter, agenții au luat legătura cu operatorii trenului cu aburi și au aranjat ca acesta să vină în ajutorul persoanelor blocate.

Trenul, numit Jacobite, este folosit în excursii organizate pe calea ferată din West Highland, care traversează viaductul Glenfinnan, care a apărut la rîndul său în filmele cu Harry Potter.

Cluett a precizat că la sosirea Hogwarts Express pe fețele copiilor săi au apărut zîmbete largi. Cînd copiii au văzut trenul cu aburi apropiindu-se, toată tristețea a părăsit chipurile lor, aceasta fiind înlocuită cu încântare și distracție, cu adevărata bucurie provocată de aventura de a avea un tren care oprește în dreptul lor'', a spus el.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load