Instituțiile de stat din Moldova cu datorii la bugetul asigurărilor sociale

Instituțiile de stat din Moldova cu datorii la bugetul asigurărilor sociale

Instituțiile de stat din Republica Moldova conduc în topul celor mai mari datornici la bugetul de stat al asigurărilor sociale pentru anul curent.

Acest fapt rezultă din datele Casei Naţionale de Asigurări Sociale, care a publicat lista celor mai mari datornici în ce privește contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale pentru ianuarie-octombrie 2017. În listă au fost incluse peste 360 ​​de companii și instituții a căror datorie depășește 100 de mii de lei, relatează NOI.md.

Se menționează că, în total, datoriile în ce privește contribuțiile la bugetul de stat al asigurărilor sociale din Moldova începînd cu 6 octombrie a acestui an s-au ridicat la 303,7 milioane de lei. Cu toate acestea, gradul de îndatorare a companiilor și instituțiilor menționate mai sus, incluse în listă, este de 238,04 milioane de lei sau 78% din totalul datoriei.

În același timp, peste 44,5 mil. lei din suma totală de datorii revine Colegiului de Viticultură și Vinificație din Chișinău. Datoria unui alt colegiu – Mondostud-Art – este de 13,1 milioane de lei. Lista celor mai mari zece datornici  include și: Ianus SRL – 6,63 mil. lei, ÎS Sarmat – 6,06 mil. lei, ÎS Regia Transport Electric – 6,04 mil. lei, Compania Ascom Grup – 5,2 mil. lei, ÎS Mina de Piatră Mileștii Mici – 3,78 mil. lei, Vila Demetra SRL – 3,46 mil. lei, Verticala SRL – 2,99 mil. lei, ÎM Gospodăria Comunal-Locativă Călărași – 2,98 mil. lei.

În total, datorii în valoare de peste 1 milion de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat au 39 de companii și instituții, dintre care majoritatea sînt de stat.

Astfel, o datorie în valoare de 2,78 mil. lei are Spitalul Raional Ceadir-Lunga, 2,3 mil. lei – Gimnaziul-gradiniță de copii „G. Sirtmaci” din Ceadir-Lunga, 2,03 mil. lei - ÎS Întreprinderea pentru Silvicultură Bălți, 1,93 mil. lei – ÎM Apă-Canal Strășeni, 1,9 mil. lei – Universitatea de Studii Aplicate din Moldova, 1,8 mil. lei – Penitenciarul Nr. 8 Bender, 1,6 mil. lei – ÎS Moldsuinhibrid, 1,45 mil. lei – Penitenciarul Nr.12 Bender, 1,2 mil. lei - ÎM Apă-Canal Vulcănești, 1,15 mil. lei - ÎS Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională, 1,09 milioane de lei – Întreprinderea pentru silvicultura Comrat, 1,09 mil. lei – Direcția de producere și exploatare a fondului locativ și altele.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load