Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

În Capitală au avut loc ultimele pregătiri pentru Hram

13 oct. 2017,, 17:42   Capitala
3082 0

Capitala este gata de Hram. În Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost instalată scena, iar artiştii au făcut ultimele repetiţii, pentru ca locuitorii Capitalei să aibă parte de un adevărat spectacol.


Fraţii Advahov promit un spectacol pe cinste.

"Mîine, pe parcursu întregii zile va fi numai muzică la noi, la Chişinău. Începînd cu ora, în faţa Catedralei, va începe inaugurarea Hramului. Va fi o combinaţie de muzică clasică cu muzică populară", a spus muziciaul Vasile Advahov.

"Pentru acest eveniment ne pregătim de mult timp. Aşteptăm Hramul Oraşului, să ne ajute Dumnezeu să ţină şi timpul cu noi", a spus muzicianul Vitalie Advahov.

Autorităţile municipale au alocat peste 500 de mii de lei pentru desfăşurarea manifestărilor dedicate sărbătorii. Organizatorii spun că au pregătit un eveniment care să fie pe placul tuturor locuitorilor Capitalei.

"Începînd cu ora 12, de-a lungul Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfînt, vor fi amenajate platouri de către preturile de sector, unde vom avea un program cultural-artistic. Sărbătoarea se va încheia cu un spectacol extraordinar, începînd cu ora 18, în Piaţa Marii Adunări Naţionale", a spus purtătorul de cuvînt al Primăriei Chişinău, Vadim Brînzaniuc.

Cu ocazia Hramului Oraşului Chişinău, la Catedrala Mitropolitană vor fi aduse moaştele Sfinților mucenici Ciprian și Iustina şi bucăţi din veşmintul Maicii Domnului.

"Va fi un plus de rugăciune, de sfinţenie pentru toţi locuitorii Capitalei, legat de serbarea Hramului oraşului, cu atît mai mult cît sînt lucrări legate de persoana Fecioarei Maria, care este prăznuită şi este şi ocrotitoarea oraşului Chişinău", a spus secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.

De Hram, traficul rutier pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt, în perimetrul străzilor Ismail şi Mihai Viteazu, va fi restricţionat, iar transportul public va circula pe drumurile adiacente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?