X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Avicultorii neagă existența deficitului de carne de pui pe piață (DOC)

13 oct. 2017,, 10:31   Business
5883 1

Producătorii avicoli autohtoni neagă că pe piața din Republica Moldova ar exista un deficit de carne de pui, notează NOI.md cu referire la o scrisoare adresată Guvernului.

Totodată, aceștia susțin că în ultimii ani producatorii autohtoni acoperă în întregime cererea de piață. Prin urmare, ei se simt nedreptățiți, pentru că au fost micșorate taxele vamale pentru importatorii de carne.

Porucătorii avicoli au adresat o scrisoare Guvernului ca raspuns la solicitarile importatorilor de carne de pasare cu privire la micsoararea taxelor vamale la import și mărirea cantității de carne de pasare, care poate fi importat din tarile UE fara plata taxelor vamale.

Potrivit producătorilor, anume importatorii de carne de pui sînt cei care încearcă să convingă Guvernul de existența unui deficit de carne de pasăre pe piața internă. Mai mult decît atît, aceștia acuză că, de mai mulți ani, din Ucraina este adusă carnea de pui fără achitarea taxelor vamale și adesea de cea mai proastă calitate.

Drept exemplu ei invocă scandalul produselor alimentare care au ajuns în grădinițe, unde s-a găsit carne de import de calitate foarte rea.


Potrivit producătorilor, întreprinderile avicole din țară sînt capabile să acopere cererea de piață.

„Solicitările Guvernului de a facilita importul de carne de pasăre în perioada octombri-noiembrie 2017 și majorarea contingentului calitativ la importul de carne de pasăre din UE sînt nejustificate și inechitabile”, se mai arată în scrisoarea adresată Guvernului.

Scrisoarea a fost semnată de președintele Asociației Producătorilor Avicoli din Republica Moldova, Dorin Ciurea și de un șir de producători autohtoni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?