Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Locuinţe sociale pe bani europeni

12 oct. 2017,, 14:30   Societate
2872 0

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) va ajuta Moldova să construiască locuinţe sociale şi să realizeze proiecte de dezvoltare regională şi mediu.

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud au relatat că acest subiect a fost discutat ieri la Chişinău, la întrevederea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Bîtca, cu managerul de ţară al BDCE, Valeriu Coşuleanu.

Ministrul a menţionat că susţinerea construcţiei locuinţelor sociale reprezintă unele dintre cele mai relevante proiecte ce derulează în mai multe localităţi din Republica Moldova şi apreciat de cetăţeni, realizat cu sprijinul financiar al Băncii.

Potrivit participanţilor la întrevedere, în anii 2014-2016, au fost date în exploatare 228 de apartamente, pentru anii 2016-2018 se preconizează finalizarea construcţiei a încă 297 de apartamente, iar pentru anii 2017-2019 urmează a fi date în exploatare 154 de apartamente.

"BDCE este deschisă în continuare spre o colaborare eficientă din ambele părţi. O gestionare responsabilă a mediului presupune acţiuni concrete. Noi urmărim susţinerea proiectelor care vizează asistenţa regiunilor afectate de calamităţile naturale sau ecologice, crearea şi reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă, tratarea apelor reziduale şi a deşeurilor solide, producerea energiei pure care poate fi reînnoită şi reabilitarea patrimoniului istoric", spus Coşuleanu.

Colaborarea cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei vizează creşterea fondului de locuinţe sociale pentru familiile social vulnerabile din Republica Moldova. Costul total al proiectului este de 20,4 mil. euro, din care BDCE participă cu 65% (13,4 mil. euro). Împrumutul este acordat pe o perioadă de pînă la 20 de ani cu o perioadă de graţie 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?