Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Incendiile forestiere din California uimesc prin proporţiile lor (VIDEO)

10 oct. 2017,, 19:30   Externe
2866 0

Nordul statului american California se confruntă cu incendii extrem de grave, soldate cu moartea a cel puțin zece oameni.

Peste 20 mii de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor, în timp ce aproximativ 1.500 de locuințe au fost distruse, relatează BBC News. Situația este deosebit de gravă în regiunile Napa și Sonoma, unde zeci de mii de hectare au fost afectate în această regiune turistică.

Bilanțul din acest moment se ridică la zece morți. Șapte oameni și-au pierdut viața în Sonoma, în timp ce doi au murit în Napa, iar unul în Mendocino, zonă unde sute de hectare de vită-de-vie au fost distruse. Totodată, mai multe persoane au fost rănite, iar unele ar fi date dispărute.

Guvernatorul statului California a declarat stare de urgență pentru a permite alocarea de fonduri federale pentru această tragedie. “Incendiile au distrus structura și continuă să amenințe mii de locuințe, fiind necesară evacuarea a mii de rezidenți”, se arată în declarația oficială.


Situația nu ar părea să se îmbunătățească prea curând, după cum avertizează meteorologii. Vîntul care suflă cu peste 90 km/h ar ajuta la răspîndirea focarelor de incendiu.

California se confruntă periodic cu incendii puternice de vegetație, însă această situație pare deosebit de gravă, avînd în vedere bilanțul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?