Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Greva din Franța a dus la întîrzieri de zbor

10 oct. 2017,, 20:00   Externe
2283 0

Franța se confruntă cu o nouă grevă în sectorul public, care afectează între altele spitalele, școlile și rețeaua de transport.

Asemenea proteste au loc frecvent, dar acesta este, potrivit presei, de o amploare fără precedent în ultimul deceniu. Pentru că, în ciuda entuziasmului electoral de la început, Emmanuel Macron a îngrijorat sindicatele cu planurile sale referitoare la legislaţia muncii.

Nouă sindicate, reprezentînd peste 5 milioane de lucrători din serviciul public, participă la acest protest față de reformele guvernamentale. Agențiile de presă estimează o mobilizare fără precedent în ultimul deceniu la acest protest.

Președintele Macron se confruntă și cu nemulțumiri din partea primarilor, pe fondul unui program de constrângeri financiare, care vizează și reducerea numărului de unități administrative.


Legislaţia muncii şi protecţia socială au o lungă tradiţie în Franţa. Aici sindicatele sunt foarte puternice şi, de-a lungul timpului, au luptat acerb fie pentru schimbări în favoarea angajaţilor, fie împotriva unor legi care le-ar limita drepturile.

Protestele de acum vin după negocieri eşuate cu guvernul, în care acesta a adoptat o legislaţie prin care angajatorilor le va fi mai uşor să angajeze sau să facă disponibilizări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?